FOTO: Obec Pitelová sa lúčila s obeťami nehody na priecestí. Manželia v osudný deň cestovali taxíkom na nákup


FOTO: Obec Pitelová sa lúčila s obeťami nehody na priecestí. Manželia v osudný deň cestovali taxíkom na nákup
Galéria: 6 fotiek
Foto: pitelova.eu

V stredu sa v Pitelovej lúčili s manželmi Janou a Jozefom Sklenkovcami, ktorí tragicky zahynuli pri dopravnej nehode. Tá stala stala pred pár dňami na železničnom priecestí pri spomenutej obci. Z doposiaľ nezistených príčin sa zrazilo diagnostické dráhové vozidlo s osobným autom, ktoré patrilo 48-ročnej taxikárke.

Vodička utrpela ťažké zranenia a bola leteckou záchrannou službou prevezená do banskobystrickej nemocnice. „Sedemdesiatdvaročná žena a 72-ročný muž, žiaľ, utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom,“ informovala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Petra Klimešová.

Ako uviedla svedkyňa tragédie Mária Kočišová pre portál tvnoviny.sk, vlak vliekol auto pred sebou asi 100 metrov. Žena počula silný náraz: „Bol to veľký náraz ako do železa. A ja som si myslela, že je niečo na koľaji položené a že ten vlak, teda rušeň či čo to bolo, že do toho narazil, no a potom neskoršie, keď som vyšla von, už tam boli sanitky.“



Starostka s dojímavým preslovom

Na pohrebe sa malo podľa Plus Jeden Deň zúčastniť približne 300 ľudí. Nechýbala ani starostka Martina Záhorcová, ktorá si pripravila dojímavý preslov. „Janka pochádzala z Beluja a študovala v Banskej Štiavnici na chemickej škole. Jožko bol priamo odtiaľto. Spolu si tu v dedinke postavili dom, vychovali dcéru a dvoch synov a s láskou sa starali o milované vnúčatá. Boli to milí, dobrí, milujúci ľudia, ktorí zároveň aj veľmi pomáhali obci,“ povedala.

Manželia v osudný deň cestovali na nákup pred Veľkou nocou do Žiaru nad Hronom. „Keď sme sa dozvedeli, čo sa stalo, nemohli sme tomu uveriť. Jožko a Janka, budete nám chýbať! Česť ich pamiatke,“ dodala starostka.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu