FOTO: Kremnické Gagy potrebujú od ľudí finančnú pomoc. Podarí sa im získať 10-tisíc eur?


FOTO: Kremnické Gagy potrebujú od ľudí finančnú pomoc. Podarí sa im získať 10-tisíc eur?
Galéria: 5 fotiek
Foto: startlab.sk/Kremnické Gagy

 

Festival Kremnické Gagy vznikol v roku 1981. Každoročne prináša svojim divákom to najlepšie z humoru a satiry. Aby sa festival mohol po rokoch posunúť ďalej, organizátori sa rozhodli vytvoriť vlastnú festivalovú scénu. To znamená výrobu divadelného šapitó, ktoré bude ušité na mieru. Navyše šapitá, ktoré si prenajímali v minulosti, už k dispozícii nie sú.

Organizátori preto vytvorili finančnú zbierku, ktorej snahou je získať 10-tisíc eur. „Na začiatku to bol iba nápad, neskôr nesplnený sen. A tak sme si rukou nakreslili, ako by malo pre nás také ideálne šapitó vyzerať a vybrali sme sa za prestížnym výrobcom stanov s niekoľko generačnou tradíciou. Tam sa nás ujali najväčší odborníci a pripravili nám profesionálne nákresy spĺňajúce najprísnejšie európske normy. Zohľadnili pritom všetky požiadavky umelcov a divákov, ktoré sme za tie roky zozbierali,“ uvádzajú v popise.


Nové šapitó zohľadňuje všetky niekoľkoročné skúsenosti organizátorov tak, aby docielili najlepšie technické podmienky pre umelcov. Stan bude svetelne nepriepustný a konštrukcia posunutá pre svetelnú techniku a ozvučenie. Dosiahne sa tým lepšia viditeľnosť pre diváka a kvalitná tribúna s komfortným operadlovým sedením.

Získali úver, dostali dary

„Pre náš festival to bolo veľké a náročné rozhodnutie investovať peniaze do stanu vyrobeného na mieru. Už sa nám podarilo získať úver, dary od firiem a teraz potrebujeme dofinancovať ešte poslednú časť nákladov, aby stan bol k dispozícii Kremnickým gagom už toto leto,“ píšu organizátori.

„Podporte aj vy nezávislý festival humoru a satiry v úsilí mať svoj vlastný vytúžený priestor, vlastné šapitó. Nech sa v ňom ešte dlho stretávame,“ dodávajú na záver.

 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu