FOTO: Študentky zvolenskej univerzity idú do Milána. Budú tam prezentovať svoje diela


FOTO: Študentky zvolenskej univerzity idú do Milána. Budú tam prezentovať svoje diela
Galéria: 4 fotky
Foto: Technická univerzita vo Zvolene

Štyri študentky Katedry dizajnu nábytku a interiéru Drevárskej fakulty Technickej univerzity vo Zvolene čaká v apríli jedinečný víkend. V Miláne budú prezentovať svoje diela vytvorené v rámci projektu Identita.

Projekt je v poradí už piatym spoločným projektom spolupráce Technickej univerzity vo Zvolene s Univerzitou Tomáša Baťu v českom Zlíne. Okrem týchto dvoch univerzít sa na výstave podieľajú aj Masarykova univerzita z Českej republiky, portugalská University of Algarve a National Taipei University of Technology z Taiwanu.

Samotná výstava sa bude konať v dňoch 16. – 24. apríla tohto roku a bude tak jedným zo sprievodných podujatí konajúcich sa počas mimoriadne prestížneho Medzinárodného veľtrhu nábytku v Miláne, známeho aj pod menom Milano Design Week, ktorý je jedným z najväčších veľtrhov svojho druhu na svete.



Výstavný projekt je jedným z iba piatich podujatí podporených priamo milánskou štvrťou Porta Venezia. Hostiteľom výstavy je už tradične Generálny konzulát Českej republiky v Miláne. Jednou z kurátoriek výstavy je aj Elena Farkašová zo zvolenskej Katedry dizajnu nábytku a interiéru, pričom vedúci tejto katedry René Baďura je spoluautorom priestorového riešenia výstavy.

Vystavujúcimi autorkami z Technickej univerzity vo Zvolene sú študentky:

  • Martina Tretiaková s dielom „TONE LINE – Modulárna stolička inšpirovaná hudbou, konkrétne melodickou linkou. Možno ju preskladať podľa momentálnej nálady.“ (pedagogické vedenie – Marián Ihring),
  • Hana Šegedová s dielom „CLIMBER’S REFUGE – Útulňa pre horolezcov v mnohých ohľadoch odráža ich hodnoty a napĺňa špecifické potreby. Úspornosť, prírodné materiály ale aj výrazná farebnosť tu hrajú dôležitú úlohu.“ (pedagogické vedenie – Júlia Kaštierová),
  • Nikola Kamenská s dielom „HAUTE COUTURE – Elegantná stolička, ktorá však poskytuje veľmi nepohodlné sedenie, evokuje komplikovanú povahu módy. Odkazuje na vzťah medzi utrpením a krásou výsledného obrazu.“ (pedagogické vedenie – Marián Ihring),
  • Iveta Holubčíková s dielom „GROW – Variabilná detská stolička so svojou vlastnou osobnosťou, vďaka ktorej sa do nej môže zrkadliť osobnosť dieťaťa. Rastie spolu s používateľom a podporuje rozvoj haptiky, motoriky a kreativity.“ (pedagogické vedenie – Zuzana Tončíková).
  • Okrem týchto prác študentiek v rámci výstavy Identita počas Milano Design Week 2024 bude vystavovať aj samotná Katedra dizajnu nábytku a interiéru a jej pedagogovia v priestoroch Base (dielne La Scala) v štvrti Zona Tortona s aktuálne riešeným projektom pod vedením Zuzany Tončíkovej.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu