Korčok verzus Pellegrini. Komu viac veria stávkové kancelárie?


Foto: Korčok verzus Pellegrini. Komu viac veria stávkové kancelárie? Foto: Facebook/Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Ako vyzerajú prezidentské voľby očami tipérov? Kým v prvom kole mal najlepší kurz Peter Pellegrini, výhra Ivana Korčoka sa odrazila aj v stávkových kanceláriách. V druhom kole volieb má najlepší kurz práve on. Tipsport ho stanovil na 1,58. 

Na Korčoka bolo celkovo stavených 463 825 eur, čo tvorí 40 % celkovej sumy. Peter Pellegrini s kurzom 2,32 získal 60 % stávok. Občania na neho stavili 683 647 eur. Čo sa týka odhadu percent, ktoré kandidáti získajú, najlepší kurz má aktuálne pri oboch kandidátoch odhad, že získajú menej ako 52,51 %. Pri Ivanovi Korčokovi to je 1,35 a Pellegrinim 1,15. Kurz 1,26 má odhad volebnej účasti, ktorá by mala dosiahnuť 51,92 a viac percent.




Čo hovoria prieskumy?

Víťazom druhého kola by sa stal líder Hlasu-SD Peter Pellegrini. Agentúra FOCUS realizovala pre TV Markíza v dňoch 28. marca – 2. apríla prieskum. Robili ho formou osobných rozhovorov a reprezentatívnu vzorku tvorilo 1015 respondentov.

Prieskum ukázal, že Pellegrini by v druhom kole dosiahol výsledok 50,8 % hlasov a Ivan Korčok 49,2 %. Dáta boli odprezentované v utorkovom dueli TV Markíza, ktorý sa uskutočnil v Primaciálnom paláci. 

Peter Pellegriniho v ňom okrem iného vysvetľuje aj používanie domu poslanca Hlasu-SD Petra Náhlika. V Náhlikovom majetkovom priznaní sa dom vo Vrakuni nenachádza. Šéf Hlasu-SD tvrdí, že ho využíva, pretože jeho byt na nábreží Dunaja s rozlohou 88 metrov štvorcových je pre jeho rodičov a psa malý.

V debate si Pellegrini nebol istý, či je jeho rozloha 98 alebo 88 metrov štvorcových. Svoj byt a chatu v Senci na Slnečných jazerách vysvetľoval aj Ivan Korčok. Tvrdí, že v chate býva a na byt platí hypotéku ešte ďalších 5 rokov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu