Tragická smrť 2-ročného Viktora z Veľkého Krtíša. Prehovorili dobrovoľní záchranári


Foto: Tragická smrť 2-ročného Viktora z Veľkého Krtíša. Prehovorili dobrovoľní záchranári Foto: TV Joj - Archív/iStock

Včera sme informovali o tragédii, ktorá sa stala v obci Slovenské Kľačany v okrese Veľký Krtíš. Počas Veľkonočnej nedele prišla o život maloletá osoba. O tom, ako prebehla neúspešná záchranná akcia, informoval portál noviny.sk.

Dvojročný chlapec Viktor trávil popoludnie so svojou mamou a starším bratom. Vedľa bytovky majú záhradku, pri ktorej tečie rieka. Ako tvrdili susedia, chlapec sa pred šiestou večer stratil z dohľadu. Najskôr ho hľadala len rodina, neskôr privolali políciu. Podľa portálu sa do pátrania zapojili hasiči, desiatky ľudí nielen zo Slovenských Kľačian, ale aj okolitých obcí.

„Ja som skočil vlastne do vody a šiel som po potoku. Vraveli na Kľačanoch, že sa hral pri vode, tak nás napadlo, či nespadol do vody. Ja som vlastne neriešil, ja som išiel s bratom hneď do vody. Zobrali sme lampáše a hľadali sme,“ uviedol pre portál jeden z dobrovoľníkov. „Behali sme od Viesky až po Kľačany. Od Kľačian na Strehovú zo Strehovej až sem hore,“ doplnil iný dobrovoľník.



Našli ho po troch hodinách

Viktora sa podarilo nájsť po troch hodinách neúnavného hľadania, bol zachytený o konár. Ako informovali noviny.sk, chlapček nejavil žiadne známky života. Voda ho odniesla približne dva kilometre od miesta, kde pravdepodobne spadol. Dobrovoľníci ho začali oživovať, v resuscitácii pokračovali aj záchranári.

Viktora mali podľa portálu napojiť aj na umelú pľúcnu ventiláciu a tak ho prevážať do nemocnice. „Aj napriek snahe záchranárov počas prevozu do nemocnice dieťa zomrelo,“ povedal Richard Bolješik, zástupca hovorcu OS ZZS. V tragickom prípade bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu