VIDEO: V Jelšave sa pretekalo. Konal sa prvý ročník Amater Rally, ako sa darilo bystrickým Lombardistom?


Foto: VIDEO: V Jelšave sa pretekalo. Konal sa prvý ročník Amater Rally, ako sa darilo bystrickým Lombardistom?
Galéria: 5 fotiek
Foto: Ján Žilla

Na Bielu sobotu sa v areáli jelšavských kasární uskutočnil prvý ročník Amater Rally Jelšava. Na podujatí nechýbal ani známy banskobystrický Racing Team Lombardisti.

Na pretek pripravili dve autá Alfa Romeo GT s jazdcami Félixom Zadrošom a Simonom Barthom. Za volant Fiatu Punto Abarth sa posadil Michal Oslanec, Martin Bulla a Patrik Hrušovský. Organizátori pripravili zaujímavú dvojkilometrovú trať s rôznym typom povrchov.

Na štart sa postavilo 75 jazdcov v šiestich kategóriách. Obe autá Lombardistov štartovali v kategórii P3 (1601 cm3 - 2000 cm3). Pretek sa šiel formou troch meraných jázd, ktoré sa následne spočítali.


Ako prvý sa na štart postavil Barth na GT, ktorý urobil chybu hneď na začiatku trate, kde neprešiel časť okruhu a dostal minútovú penalizáciu. Tá ho posunula na koniec priebežného poradia. Hneď po ňom štartoval Oslanec na Punte, ktorému sa tiež nedarilo a dvakrát skončil mimo trate. Na GT pokračoval Zadroš, ktorý po rade od kolegov zvolil opatrnejšiu jazdu.


Nasledovalo Punto s Bullom, ktorý urobil chybu a s autom vyletel mimo trať. Malo to deštrukčné následky na Fiat a preto nasledovalo odstúpenie celej posádky z pretekov. V hre teda zostalo GT s Gibalom, ktorý prišiel 6 sekúnd za Zadrošom. Nasledovala druhá jazda, po ktorej skončil Barth so štvrtým najlepším časom vo svojej kategórii začal stúpať v celkovom poradí. Zadroš svoju predchádzajúcu jazdu zrýchlil o 4 sekundy a Gibala o 6 sekúnd.


V tretej jazde mal Barth problém vyhrabať sa zo šotolinovej pasáže. Napriek tomu spomalil len o jednu sekundu. Zadroš aj v poslednej jazde vylepšil čas o 2 sekundy a prišiel sekundu za Barthom. Gibala zopakoval čas z druhej jazdy. Jazdci GT skončili vo svojej triede nasledovne: Zadroš na 6. mieste, Gibala na 7. mieste a Barth na 9. mieste. V celkovom poradí obsadil Zadroš 17. miesto, Gibala 27. miesto a Barth 38. miesto.

Posádka GT odišla z podujatia spokojná. Cieľ umiestniť sa v prvej polovici splnili aj v celkovom poradí, aj vo svojej kategórii. Lombardisti sa najbližšie predstavia na Autoslalome v Handlovej, kde majú dobre rozbehnutú seriálovú sezónu.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu