Nešťastie v Kremnici: Vlak zachytil ženu ležiacu na koľajisku, na pomoc priletel aj vrtuľník


Foto: Nešťastie v Kremnici: Vlak zachytil ženu ležiacu na koľajisku, na pomoc priletel aj vrtuľník Foto: unsplash.com

Včera 29. marca sa udialo nešťastie pri železničnej stanici Kremnica. Prichádzajúci vlak tam zachytil 36-ročnú ženu, ktorá podľa svedkov ležala na koľajisku. Rušňovodič zrážke nestihol zabrániť. Matku dvoch detí museli vo vážnom stave previesť do Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici.

Ako uviedol portál noviny.sk ​vlak viezol cestujúcich zo Zvolena smerom do Hornej Štubne a k nešťastiu došlo v Kremnici, keď sa vlak blížil k železničnej stanici.

Osobný vlak prichádzajúci zo Zvolena zachytil ženu ležiacu v koľajisku, rušňovodič brzdil. Pre krátku vzdialenosť zrážke nedokázal zabrániť,” uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Banská Bystrica Mária Faltániová pre noviny.sk.

Žena utrpela viaceré ťažké zranenia. Do Kremnice priletel aj záchranársky vrtuľník, ktorý pristál na futbalovom ihrisku. Zranenú ženu tam následne priviezli záchranári sanitkou.


Po doplnení liečby bola pacientka s úrazom hlavy a s podozrením na poranenie driekovej časti chrbtice v stabilizovanom stave prevezená na urgentný príjem,” potvrdila hovorkyňa ATE Poprad Zuzana Hopjaková.

Stav ženy bol natoľko vážny, že ju museli previesť do banskobystrickej nemocnice.

Železničná polícia miesto zadokumentovala a preveruje okolnosti, za ktorých došlo k udalosti,” priblížila policajná hovorkyňa. Vlak s cestujúcimi, ktorý tam po zrážke uviazol, sa pohol po viac ako dvoch hodinách.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu