Banskú Bystricu čakajú dopravné obmedzenia. Kedy začnú a ako dlho potrvajú?


Foto: Banskú Bystricu čakajú dopravné obmedzenia. Kedy začnú a ako dlho potrvajú? Foto: Facebook/Mesto Banská Bystrica

Slovenská správa ciest pokračuje v opravách cesty I/66 v úseku Banská Bystrica – Brezno. Od piatku 5. apríla 2024 sa začne II. etapa spevnenia krytu vozovky na ceste I/66 v križovatke s Cestou k Smrečine pri obchodnom centre Terminál v Banskej Bystrici.

V piatok 5. apríla a v sobotu 6. apríla 2024 bude osadzované dočasné dopravné značenie v mieste stavby. Samotné stavebné práce sa začnú v pondelok 8. apríla 2024. Počas stavebných prác musí nevyhnutne nastať zníženie počtu jazdných pruhov.

„Slovenská správa ciest žiada vodičov všetkých motorových vozidiel o trpezlivosť, ohľaduplnosť, ostražitosť s dôrazom na zvýšenú bezpečnosť, keďže stavba bude prebiehať počas premávky,“ píše mesto na webovej stránke.



Banskobystričania sa dočkajú aj vyriešenia jedného z najväčších dopravných problémov v ich regióne. Národná diaľničná spoločnosť podpísala zmluvu so zhotoviteľmi úseku R1 Banská Bystrica – Slovenská Ľupča, I. etapa.

Viac ako trojkilometrový úsek už v rámci prvej etapy pomôže riešiť komplikovanú dopravnú situáciu najmä pri mestskej časti Šalková. Pre širšie okolie je najdôležitejšie vybudovanie nového mostu cez Hron. Ten nahradí súčasný most, ktorý je na hranici životnosti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu