Svedkyňa opísala tragédiu v Pitelovej. Ako sa odohrali osudné okamihy pri zrážke vlaku a taxíka


Foto: Svedkyňa opísala tragédiu v Pitelovej. Ako sa odohrali osudné okamihy pri zrážke vlaku a taxíka Foto: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj

Včera sme vás informovali o tragédii, ktorá sa stala v okrese Žiar nad Hronom. Na železničnom priecestí v obci Pitelová sa z doposiaľ nezistených príčin zrazilo diagnostické dráhové vozidlo s osobným autom, ktoré patrilo 48-ročnej taxikárke.

Nehoda si vyžiadala aj obete na životoch. V osobnom aute zomreli dvaja starší ľudia. Taxikárka utrpela ťažké zranenia, s ktorými bola leteckou záchrannou službou prevezená do banskobystrickej nemocnice.



Svedkyňa opísala tragické momenty

Ako uviedla svedkyňa tragédie Mária Kočišová pre portál tvnoviny.sk, vlak vliekol auto pred sebou asi 100 metrov. Žena počula silný náraz: „Bol to veľký náraz ako do železa. A ja som si myslela, že je niečo na koľaji položené a že ten vlak, teda rušeň či čo to bolo, že do toho narazil, no a potom neskoršie, keď som vyšla von, už tam boli sanitky.“

V taxíku sa viezol starší manželský pár, ktorý býval v časti obci za traťou. „Sedemdesiatdvaročná žena a 72-ročný muž, žiaľ, utrpeli zranenia nezlučiteľné so životom,“ uviedla pre portál hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Petra Klimešová.

„V súvislosti s touto dopravnou nehodou bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Všetky bližšie okolnosti ako aj príčina vzniku tejto dopravnej nehody budú predmetom ďalšieho vyšetrovania a znaleckého skúmania,“ informovala krajská hovorkyňa polície Petra Kováčiková.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu