Pacienti sú vyčerpaní aj agresívni. Toto oddelenie v Rooseveltovej nemocnici je pre lekárov psychicky náročné


Foto: Pacienti sú vyčerpaní aj agresívni. Toto oddelenie v Rooseveltovej nemocnici je pre lekárov psychicky náročné Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou F.D.Roosevelta Banská Bystrica

Na Oddelení dlhodobo chorých v banskobystrickej Rooseveltovej nemocnici poskytujú komplexnú starostlivosť pacientom, ktorí si vyžadujú dlhodobú zdravotnú starostlivosť. Hoci sú pacienti prevažne vo vyššom veku, starostlivosť potrebujú aj mladší pacienti pri doliečení po operácii alebo ochoreniach prebiehajúcich dlhodobo, chronicky a často sa akútne zhoršujúcich.

Oddelenie slúži najmä klinikám a oddeleniam, kde pacientovi poskytli akútnu zdravotnú starostlivosť. „Našich 24 kolegov poskytuje pacientom nepretržitú starostlivosť. Pacienti sú často dezorientovaní, vyčerpaní a bohužiaľ aj agresívni. Práca s takýmito pacientmi si vyžaduje veľkú trpezlivosť, silu, odhodlanie a lásku ku svojej práci,“ píše nemocnica na sociálnej sieti.


Mnohí pacienti odtiaľto aj vďaka vysoko odbornej poskytnutej zdravotnej starostlivosti odchádzajú so skvelými výsledkami a sebestační. „Ďakujeme vám, že vykonávate tak fyzicky a aj psychicky náročné povolanie. Ďakujeme aj za všetkých pacientov, ktorých ste tu ,,vypiplali“ a vďaka vám môžu fungovať v bežnom živote,“ ďakuje nemocnica lekárom.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu