Banskobystričania sa smejú aj nadávajú. Poškodený cyklomost rozvíril diskusiu, mesto reaguje


Foto: Banskobystričania sa smejú aj nadávajú. Poškodený cyklomost rozvíril diskusiu, mesto reaguje Foto: Facebook/SOM z BB - Ivan Macko

Obyvateľ Banskej Bystrice pridal do facebookovej skupiny týkajúcej sa života v meste fotku, ku ktorej sa muselo vyjadriť aj samotné mesto. Je na nej zachytený cyklomost, na ktorom je poškodený protišmykový náter. Údajne jeho životnosť nebola ani jeden rok.

Jaromír si neodpustil ironickú poznámku: „Pretože tohtoročná zima bola veľmi krutá a náročná.“ Objavil sa aj názor, že za zlý stav náteru môže pyrotechnika.

„To nie je poškodenie petardami či ohňostrojmi, ale nekvalitne prevedenou prácou. Náter aplikovali na nedostatočne vyzretý betón, ktorý podtiekla voda, navyše mrzlo a po oteplení sa voda začala odparovať. Tým sa narušila celistvosť a súdržnosť náteru s podkladovým betónom. Keby to poškodenie bolo po dvoch rokoch, dajme tomu, ale nie po 6 mesiacoch. Je to znak jednoznačne zle prevedenej práce,“ vyvrátil predchádzajúce tvrdenie Jaroslav.


Marcel napísal: „Nuž, takto vyzerá rýchla a nekvalitná robota. Dúfam, že si mesto dôsledne uplatní reklamáciu.“ Ľudovít dodal: „Naši českí bratia majú na to ten správny výraz - práce chvatná, málo platná. Nuž a Slováci - kto lacno kúpi, dvakrát kúpi. Verme, že tá druhá etapa nebude o kúpe, ale o pozitívne vybavenej reklamácii.“

Vyjadrenie mesta

K problematike sa vyjadrilo aj mesto, ktoré problém eviduje a rieši. „Dobrý deň, protišmykový povrch na cyklomoste pri preberacom procese nevykazoval žiadne vady. Jeho poškodenie sme zadokumentovali a obratom sme kontaktovali zhotoviteľa stavby. Ten prisľúbil, že na jar tohto roku, v klimaticky ideálnych podmienkach, protišmykový náter v rámci záruky odstráni a na vlastné náklady aplikuje nový náter,“ napísala Banská Bystrica v komentári.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu