FOTO: V Lučenci vyrastá nový park. Kedy bude dokončený a čo všetko v ňom nájdete?


FOTO: V Lučenci vyrastá nový park. Kedy bude dokončený a čo všetko v ňom nájdete?
Galéria: 9 fotiek
Foto: Facebook/Mesto Lučenec

Lučenec dlhodobo pracuje na modernizácii a rozvoji detských ihrísk a športovísk v meste, aby sa deti čo najviac hýbali na čerstvom vzduchu, rozvíjali svoje pohybové zručnosti a hrubú motoriku. Práve túto možnosť prinesie pre rôzne vekové skupiny K Park.

Mesto ho vyhralo vďaka hlasovaniu, keď sa samospráva umiestnila na výhernom 4. mieste so ziskom viac ako 88 000 hlasov. Rekreačno-športový a oddychový areál bude obsahovať skate prvky, lezeckú stenu, workoutovú konštrukciu, stolný tenis, oddychové sedenie, stojisko pre bicykle, smetné koše a zeleň. Projekt a financie na vybudovanie ihriska zabezpečila spoločnosť Kaufland. Mesto Lučenec zabezpečilo potrebné stanoviská a prístup na pozemok.


V týchto dňoch sa na parku po zime opäť pracuje. Upravuje sa terén a pracuje sa na výsadbe v okolí parku. V ďalších dňoch sa budú inštalovať jednotlivé prvky ihriska, položené budú podložky so športovým povrchom a pracovať sa bude aj na ďalších povrchoch ihriska.

Posledným nainštalovaným prvkom by mal byť stôl na stolný tenis. Termín slávnostného otvorenia sa bude upresňovať počas samotnej realizácie, ktorá by mala byť ukončená v apríli.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu