FOTO: Úspechy banskobystrických reprezentantov oslávili na galavečeri


FOTO: Úspechy banskobystrických reprezentantov oslávili na galavečeri
Galéria: 6 fotiek
Foto: Facebook/Mesto Banská Bystrica

V Sále Robotníckeho domu v Banskej Bystrici sa konal galavečer oslavujúci najlepších športovcov a reprezentantov mesta za rok 2023.

V siedmich kategóriách získalo ocenenia 11 športovcov, väčšina z Vojenského Športového Centra Dukla. Úspechy získali v rôznych disciplínach, cez biatlon, džudo, skialpinizmus až po atletiku. 

Okrem jednotlivcov boli ocenené aj štyri športové tímy a traja zástupcovia v kategóriách funkcionár, tréner a pracovník v športe.

Počas galavečera bola tiež vyjadrená vďaka slovenskému futbalistovi Marekovi Hamšíkovi za jeho dlhoročnú kariéru. Kapitán a držiteľ rekordu v počte gólov a reprezentačných zápasov ukončil minulý rok svoju profesionálnu kariéru.


Ocenenie Športová osobnosť mesta za rok 2023 získal biatlonista Jakub Borgula, ktorý je držiteľom dvojnásobného titulu majstra sveta vo vytrvalostných pretekoch kadetov.

Nezabudlo sa, samozrejme, na uctenie pamiatky Róberta Rozima. Vysokoškolský pedagóg, športovec a tréner patrí k osobnostiam zakladajúcim atletiku v meste pod Urpínom. Aj vďaka nemu stojí štadión UMB, a tak sa jeho pamiatka každoročne pripomína Rozimovým memoriálom.






Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Facebook/Mesto Banská Bystrica