VIDEO: Ako to bude s parkovaním vo Zvolene? Nespokojní obyvatelia sa pýtali primátora aj odborníkom


Foto: VIDEO: Ako to bude s parkovaním vo Zvolene? Nespokojní obyvatelia sa pýtali primátora aj odborníkom Foto: Facebook/Mesto Zvolen

Ako sme spomínali už v niekoľkých predošlých článkoch, vo Zvolene od 1. mája začať platiť nová regulácia parkovania. Mnohí občania s ňou nie sú spokojní. Zaujímalo ich totižto viacero nezodpovedaných otázok, na ktoré chceli počuť odpovede. Mesto sa preto rozhodlo zorganizovať diskusiu, na ktorej sa malo ku všetkému podstatnému vyjadriť.

Aký zásadný problém mali Zvolenčania s novým parkovacím poriadkom? „Regulácia bude zrejme vyzerať úplne inak, než sa nás snažia presviedčať naši volení zástupcovia. Je vidieť, že oni sami nemajú ani potuchy, čo sa vlastne po prvom máji bude na sídlisku diať. Už tento samotný fakt je dostatočným dôvodom na to, aby sa regulácia zrušila a pripravila odznovu a poriadne,“ zhrnul vo facebookovej skupine Zvolen - fórum nespokojný Martin.

Samotná diskusia prebehla netradične prostredníctvom internetového prenosu. Ľudia písali otázky do komentárov pod príspevok na oficiálnej facebookovej stránke mesta niekoľko dní pred jej uskutočnením. Síce si tak mesto mohlo vybrať, na čo odpovedať a venovať sa tomu podstatnému, v takejto forme diskusie však chýbala priama konfrontácia s občanmi.



Čo ľudí zaujímalo?

Z množstva komentárov sme na ukážku vybrali tri zaujímavé otázky. „Prečo sa má platiť cez pracovné dni do šestnástej hodiny na poloprázdnom parkovisku? Dnes (18.3.) na obed 106 voľných miest len na Novozámockej ulici,“ pýtala sa Iveta.

Michaela zase zaujímalo: „Prečo diskriminujete rezidentov, ktorí nevlastnia auto a nie ste ochotní im vydať rezidentskú kartu rovnako ako rezidentom, ktorí využívajú služobne autá? Či ste dokonca ochotní vydávať ich nerezidentom, ale jedným dychom nás idete presviedčať, že všetko robíte pre rezidentov. To sú predsa tiež rezidenti, ktorí nevlastnia automobil, ale im kartu dáte?“

„Mám garáž a dve autá. Raz používam jedno, inokedy zase druhé. Teda pred panelákom ich striedam podľa toho, na ktorom prídem domov. Musím zaplatiť za obe, teda 20 a 100 €, aj keď budem vždy parkovať len jedno?“ pýtal sa Miroslav. To, či sa občania dočkali odpovedí na svoje otázky, si môžete pozrieť vo videozázname z diskusie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu