Žilinka podal protest prokurátora. Nesúhlasí s rozhodnutím o odstrele medveďov v revíri Detva


Foto: Žilinka podal protest prokurátora. Nesúhlasí s rozhodnutím o odstrele medveďov v revíri Detva Foto: Pexels/Facebook - Maroš Žilinka - generálny prokurátor SR

Generálny prokurátor Slovenskej republiky Maroš Žilinka nesúhlasí s vlaňajším rozhodnutím ministra životného prostredia. To súvisí s odstrelom štyroch medveďov v poľovnom revíri Kalamárka Detva. Šéf Generálnej prokuratúry o tom informoval na sociálnej sieti.

“Dnes som podal protest prokurátora proti rozhodnutiu ministra životného prostredia SR zo dňa 24. februára 2023, ktorým zamietol rozklad proti rozhodnutiu Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR zo dňa 11. augusta 2022, ktoré nepovolilo poľovníckej organizácii odstrel štyroch medveďov hnedých v poľovnom revíri Kalamárka Detva,” napísal Žilinka.

Ministrovi životného prostredia navrhol, aby protestu prokurátora vyhovel a napadnuté rozhodnutie zrušil. “A to pre jeho rozpor s ustanoveniami správneho poriadku, osobitne pre jeho nepreskúmateľnosť, nevysporiadanie sa s námietkami poľovníckej organizácie, absenciu náležitého odôvodnenia rozhodnutia, a teda pre jeho arbitrárnosť,” dodal.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu