V Banskej Bystrici a Lučenci môžu ľudia využiť bezplatnú analýzu vody. Kam a kedy treba zaniesť vzorku?


Foto: V Banskej Bystrici a Lučenci môžu ľudia využiť bezplatnú analýzu vody. Kam a kedy treba zaniesť vzorku? Foto: Facebook/Mesto Banská Bystrica

Od roku 1992 si 22. marca pripomíname Svetový deň vody, kedy ho konferencia OSN o životnom prostredí a rozvoji odporučila oslavovať na medzinárodnej úrovni. Tohtoročné motto Svetového dňa vody znie: Voda pre mier.“ Cieľom je zamerať pozornosť na zásadnú úlohu, ktorú voda zohráva v stabilite a prosperite sveta.

Stredoslovenská vodárenská prevádzková spoločnosť, a. s. ponúka bezplatnú analýzu vzoriek vody z domácich studní na prítomnosť dusičnanov. Realizovaná bude v akreditovaných laboratóriách pitných vôd v Banskej Bystrici, Prievidzi a v Lučenci.

Vo štvrtok 21. marca od 9:00 do 14:00 hod. môžete priniesť v čistej nádobe vzorku vody (0,5 l)  z individuálneho zdroja, čiže studne. Záujemcovia o komplexný rozbor vody z individuálnych zdrojov môžu tiež v týždni od 18. do 22. marca využiť desaťpercentnú zľavu z celkovej ceny rozboru. Viac informácií nájdete na webovej stránke vodárenskej spoločnosti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu