Zvolenčania sú nespokojní s novou reguláciou parkovania. Mesto ich pozýva na diskusiu


Foto: Zvolenčania sú nespokojní s novou reguláciou parkovania. Mesto ich pozýva na diskusiu Foto: Facebook - Mesto Zvolen/Scania CER

Vo Zvolene má od 1. mája platiť nová regulácia parkovania. Tá však mnohých občanov viac nahnevala ako potešila. Vo vzduchu visí viacero nezodpovedaných otázok, nad ktorými si ľudia lámu hlavy. Mesto sa preto rozhodlo, že zorganizuje diskusiu a odpovie na všetko, čo bude Zvolenčanov zaujímať.

„Regulácia bude zrejme vyzerať úplne inak, než sa nás snažia presviedčať naši volení zástupcovia. Je vidieť, že oni sami nemajú ani potuchy, čo sa vlastne po prvom máji bude na sídlisku diať. Už tento samotný fakt je dostatočným dôvodom na to, aby sa regulácia zrušila a pripravila odznovu a poriadne,“ napísal vo facebookovej skupine Zvolen - fórum nespokojný Martin.


Ako sme spomenuli, mesto Zvolen pozýva na diskusiu. Nebude však prebiehať tradične, ale prostredníctvom internetového prenosu. Otázky na odborníkov majú ľudia napísať do komentárov pod príspevok na oficiálnej facebookovej stránke mesta.


„Prečo sa má platiť cez pracovné dni do šestnástej hodiny na poloprázdnom parkovisku? Dnes (18.3.) na obed 106 voľných miest len na Novozámockej ulici,“ pýta sa Iveta.

Michaela sa zase pýta: „Prečo diskriminujete rezidentov, ktorí nevlastnia auto a nie ste ochotní im vydať rezidentskú kartu rovnako ako rezidentom, ktorí využívajú služobne autá? Či ste dokonca ochotní vydávať ich nerezidentom, ale jedným dychom nás idete presviedčať, že všetko robíte pre rezidentov. To sú predsa tiež rezidenti, ktorí nevlastnia automobil, ale im kartu dáte?“

„Mám garáž a dve autá. Raz používam jedno, inokedy zase druhé. Teda pred panelákom ich striedam podľa toho, na ktorom prídem domov. Musím zaplatiť za obe, teda 20 a 100 €, aj keď budem vždy parkovať len jedno?“ zaujíma Miroslava.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu