FOTO: Rooseveltovu nemocnicu opúšťajú po dlhých rokoch viaceré zdravotné sestry. Aké sú ich príbehy?


FOTO: Rooseveltovu nemocnicu opúšťajú po dlhých rokoch viaceré zdravotné sestry. Aké sú ich príbehy?
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou F.D.Roosevelta Banská Bystrica

Rooseveltovu nemocnicu v Banskej Bystrici opúšťajú štyri zdravotné sestry, ktoré v nej odpracovali viac ako 40 rokov. Ako informuje nemocnica, poberajú sa na zaslúžený dôchodok.

Za dlhoročnú prácu im osobne poďakovala námestníčka pre ošetrovateľstvo Monika Trnovcová a symbolicky sa s nimi pred ich odchodom rozlúčila.

Evka Kaplanová pracovala 42 rokov ako sestra na chirurgickej klinike. Mohli ste ju stretnúť či už na ambulancii alebo oddelení, kde sa starala o pacientov na lôžku. Pri odchode poznamenala: „Chirurgia je moja srdcová záležitosť.“

Mária Koniarová pracovala v zdravotníctve ako sestra rovnako 42 rokov. V roku 2005 prišla do banskobystrickej nemocnice na chirurgickú kliniku. Posledné roky pracovala na Klinike transplantačnej chirurgie SZU .


Janka Auxtová sa pobrala do dôchodku po 43 rokoch práce sestry. Posledných 13 rokov pracovala v nepretržitej prevádzke na našej Ortopedickej klinike SZU.


Jarmila Tlučáková bola sestrou už od roku 1977. V nemocnici pracovala celý svoj profesijný život, čo je 47 rokov. Najviac rokov pôsobila na ORL oddelení, taktiež bola vedúcou sestrou foniatrie, sestrou na Neonatologickej klinike, ale aj sestrou na Neurochirurgickej klinike. Posledné roky ju mohli stretnúť pacienti na jednej z diabetologických ambulancií. „Som veľmi rada, že som tu pracovala. Naučila som sa tu toľko vecí, ktoré určite ešte v živote zužitkujem,“ poznamenala Jarmila.

„Ďakujeme vám za každý jeden rok odpracovaný u nás. Ďakujeme, že ste dlhé roky vykonávali náročnú, ale zato záslužnú prácu. Ďakujeme vám za váš každodenný úsmev, za vašu chuť pomáhať a liečiť. Taktiež ďakujeme za dôveru, lojalitu a ochotu odovzdať celý svoj profesijný život liečeniu a starostlivosti o pacientov,“ napísala nemocnica.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu