Kandidáti na post Banskobystrického župana sa stretnú v predvolebnej debate na RTVS 24.10.2017


Foto: Kandidáti na post Banskobystrického župana sa stretnú v predvolebnej debate na RTVS 24.10.2017

Voľby do VÚC sa blížia a pri tejto príležitosti RTVS pripravuje sériu politických debát s jednotlivými kandidátmi na predsedov samosprávnych krajov. Keďže ide o dôležitý moment pre občanov jednotlivých regiónov, verejno - právna televízia k tomu pristupuje so všetkou vážnosťou.

„RTVS pristúpila k informovaniu verejnosti o voľbách do VÚC mimoriadne zodpovedne, pretože si uvedomuje  ich dôležitosť a vplyv na každodenný život občanov. Pripravili sme informačnú a vysvetľujúcu kampaň o tom, aké sú kompetencie VÚC, ich práva a povinnosti,“ uviedla hovorkyňa RTVS Erika Rusnáková.

Debaty budú prebiehať naživo, pre Banskú Bystricu je vyhradená debata na utorok 24. októbra

„Rovnako sme pripravili sériu diskusných relácií v televíznej aj rozhlasovej časti, počas ktorých bude mať verejnosť možnosť spoznať názory jednotlivých kandidátov na predsedov VÚC v priamom prenose,“ dodala Rusnáková. Možní predsedovia budú mať posledný priestor ovplyvniť zatiaľ ešte nerozhodných voličov.

Kandidáti na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja sa stretnú v predvolebnej debate v utorok 24. 10. 2017. Diskusia bude prebiehať naživo a orientovaná bude na kľúčové kompetencie a ich využitie z pohľadu kandidátov. Každý z nich dostane rovnaký priestor na vyjadrenie. Vysielať sa budú na STV 2 a na Rádiu Regina o 20:10.


RTVS bude informácie poskytovať počas celého volebného obdobia

Informácie budeme občanom prinášať nielen pred voľbami, ale aj počas volebného dňa a následne v nedeľu 5. novembra prinesieme rozsiahle analýzy volebných výsledkov,“ hovorí generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

„V deň volieb, sobotu 4. novembra, sú na Jednotke naplánované mimoriadne spravodajské relácie, ktoré budú mapovať priebeh volieb. Rovnako sa o ich priebehu dozvedia poslucháči rozhlasového vysielania v pravidelných spravodajských reláciách,“ dodala Rusnáková.

O 11:55 STV 1 odvysiela mimoriadnu reláciu O 5 minút 12 v ktorej sa okrem prezentácie výsledkov sprostredkujú naživo rozhovory s novozvolenými predsedami VÚC.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu