Muža po páde zo strechy prevážal záchranársky vrtuľník


Foto: Muža po páde zo strechy prevážal záchranársky vrtuľník Foto: facebook.com / VZZS ATE

V utorok 17. októbra zasahoval v predpoludňajších hodinách v okrese Žiar nad Hronom záchranársky vrtuľník. Privolaný bol k mužovi, ktorý padol zo strechy.

„V obci Kremnické Bane (okres Žiar nad Hronom), na futbalovom ihrisku, dnes krátko predpoludním pristál záchranársky vrtuľník z Banskej Bystrice. Rýchly a šetrný transport do nemocnice potreboval 45-ročný muž, ktorý spadol zo strechy z výšky približne 3 metrov,“ uviedli leteckí záchranári na svojom webe.

Muž utrpel poranenia hlavy a dolnej končatiny, pri ošetrovaní bol pri vedomí, následne ho posádka  previezla v stabilizovanom stave do nemocnice 

„Pádom si poranil hlavu a dolnú končatinu. Bol pri vedomí, no dezorientovaný. Lekár leteckých záchranárov si na ihrisku pacienta prevzal od rýchlej zdravotnej pomoci do svojej starostlivosti a doplnil mu potrebnú liečbu. V stabilizovanom stave, pri vedomí bol následne leteckými záchranármi transportovaný do Fakultnej nemocnice F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici,“ skonštatovali leteckí záchranári.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: lzs.ate.sk