Hasiči z Banskobystrického kraja zachránili tento rok už 425 ľudí, 78 z nich boli deti


Foto: Hasiči z Banskobystrického kraja zachránili tento rok už 425 ľudí, 78 z nich boli deti Foto: hazzbb.sk

Za 9 mesiacov tohto roka hasiči v Banskobystrickom samosprávnom kraji evidovali až 82 usmrtených ľudí, z toho 2 boli deti. Za toto obdobie príslušníci Hasičského záchranného zboru mali za sebou celkovo 3529 výjazdov. Išlo najmä o výjazdy k dopravným nehodám, požiarom, ekologickým zásahom alebo sa jednalo o technickú pomoc. Oproti roku 2016 počet výjazdov klesol o 221. 

“Celkovo bolo pri výjazdoch za sledované obdobie zachránených 425 osôb, z toho 78 detí, z nich došlo k zraneniu u 392 osôb a evidujeme aj 82 usmrtených osôb,” informoval Erik Piater, hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici.

V rámci štatistiky bolo najviac výjazdov k požiarom a to 1287 čo bolo viac ako v predošlom roku. K technickej pomoci to bolo 1262 výjazdov. Pri dopravných nehodách hasiči zasahovali 928-krát čo je v porovnaní s rokom 2016 o 200 menej. Počet ekologických výjazdov bol 52, čo je pokles v porovnaní s predchádzajúcim rokom.


Najvážnejšie udalosti sa stali v máji a v septembri 

Jedna z najhorších udalostí, ktorá sa v kraji tento rok udiala bola májová vážna dopravná nehoda vozidla Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Ich auto sa prevrátilo na ceste medzi obcami Močiar a  Trnavá Hora, pri nehode sa zranilo 17 príslušníkov hasičského zboru.

Aj požiar budovy v areáli strelnice v Sielnici 14. septembra pri ktorom zasahovalo 20 hasičov z troch staníc patril medzi vážne udalosti. Následkom požiaru vznikla škoda za 230 000 eur. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: hazzbb.sk