Hokejisti HC ´05 Banská Bystrica sú prvým mužstvom ktoré porazilo Trenčín


Foto: Hokejisti HC ´05 Banská Bystrica sú prvým mužstvom ktoré porazilo Trenčín Foto: sport.aktuality.sk

V 12. kole hokejovej Tipsport ligy na seba narazil Druhý tým tabuľky proti vedúcemu. O prvú prehru hokejistov Trenčína sa postarali hráči Banskej Bystrice, ktorí tak našli recept ako poraziť doteraz nezdolané mužstvo spod hradu Matúša Čáka.

Trenčania v 11. kolách inkasovali len 10 gólov a tak domácich nečakal ľahký zápas. V prvej tretine však hostia inkasovali hneď 2-krát keď najskôr v 9. min otvoril skóre Bubela a o tri minúty neskôr dal druhý gól Hohman. Po prvej tretine bol stav 2:0.

V druhej tretine mali „barani“ veľké množstvo príležitostí, aby mohli skóre duelu ešte navýšiť, ale žiadna strela neskončila v bráne. Hostia tak mohli streliť kontaktný gól na 1:2 čo sa im v 32. minúte aj podarilo, keď skóroval Bezúch. V druhej tretine tak padol jediný gól z hokejky hosťujúceho hráča. Po 40 minútach bol stav 2:1.

V 46. minúte tretej tretiny domáci opäť odskočili na rozdiel dvoch gólov zásluhou Bartánusa. V 49. minúte však hostia znova znížili na rozdiel jedného gólu. Dlho tento stav nevydržal, pretože hneď o minútu skóroval Dlouhý. V 57. minúte zvýraznil náskok mužstva spod Urpína Ďatelinka a uzavrel tak skóre duelu na 5:2.

Trenčania po prvej prehre ostávajú na čele ligovej tabuľky. Pred druhou Banskou Bystricou majú 7-bodový náskok. HC ´05 čaká už v utorok 17. októbra dohrávka 11. kola na ľade Žiliny o 18. hod. V nasledujúcom riadnom hracom kole v piatok 20.10 o 17. 30 hod. hrajú proti Košiciam a Trenčín v rovnaký deň o 18. hod hostí hokejistov Žiliny.

Vyjadrenia trénerov po stretnutí

Vladimír Országh (B. Bystrica): “Súper neustále hrozil z protiútokov, priblížil sa na rozdiel gólu, no my sme dokázali odpovedať dosť rýchlo, čo bolo podstatné. V hektickom závere, aj v presilovkách, oslabeniach podali obe mužstvá veľmi dobrý výkon. Pochváliť môžem hráčov za bojovnosť, húževnatosť, išli do konca proti súperovi, ktorý bol nepríjemný aj za stavu 5:2. Aj fanúšikovia si zaslúžia poďakovanie, hralo sa vo výbornom prostredí, takto by mal vyzerať hokej na Slovensku.”

Peter Oremus (Trenčín): “Ja som rád, že sme pokračovali vo veľmi dobrých, zodpovedných výkonoch, tak ako predtým. Rozdiel bol len v jednom, súper strelil viac gólov ako my. Bojovali sme aj v tomto stretnutí, odohrali sme ho výborne, to si dovolím tvrdiť, samozrejme, raz prehra musela prísť, ale hráči splnili to, čo sme si povedali, preto im patrí vďaka.”


HC ´05 iClinic Banská Bystrica – Dukla Trenčín 5:2 (2:0, 0:1, 3:1)

Góly: 9. Bubela (Hohmann), 12. Hohmann (Bubela, Brejčák), 46. Bartánus (Surový), 50. Surový (Andrisík, Lamper), 57. Ďatelinka (Belluš, Gélinas) – 32. Bezúch (Radivojevič, Romančík), 49. Dlouhý (Gašparovič)

Vylúčenia na 2 min.: 4:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Rozhodovali: Vladimír Snášel, Rudolf Lauff – Martin Smrek, Róbert Gavalier

Návštevnosť: 2 841 divákov

HC ´05 iClinic Banská Bystrica: Lassila – Ďatelinka, Kubka, Brejčák, Sedlák, Mihalik, Gélinas, Dame-Malka – Andrisík, Surový, Lamper – Belluš, Češík, Gabor – Bartánus, Bubela, Hohmann – Giľak, Valent, Róth 

Dukla Trenčín: Valent – Romančík, Starosta, Cebák, Fruhauf, Holenda, Bohunický, Špankovič, Themár – Bezúch, Olvecký, Radivojevič – Varga, Bulík, Sojčík – Gašparovič, Dlouhý, Mikula – Hudec, Pardavý, Švec

Zostrih zo zápasu


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: hc05.sk