• 28. október 2025 o 12:05 / Aktualizované: 01.11.2025

FOTO: Zvolenčanov prekvapila novinka na námestí, svoje dvere tam otvorila nová pekáreň, domáci zdieľajú prvé dojmy

FOTO: Zvolenčania sa tešia z novej pekárne

FOTO: Zvolenčanov prekvapila novinka na námestí, svoje dvere tam otvorila nová pekáreň, domáci zdieľajú prvé dojmy
Foto: FB/Zvolen, Radoslav K. | Zobraziť galériu

Zvolenčania idúci po námestí môžu zacítiť novú vôňu, a to vôňu čerstvého chleba a sladkého pečiva. Na Námestí SNP, hneď vedľa reštaurácie Season, otvorila svoje dvere nová pekáreň Poľana, ktorá chce zaujať nielen ponukou, ale aj poctivým prístupom k remeslu.

Prevádzka je otvorená od 6:00 do 20:00 hod., cez víkend od 7:00 do 18:00 hod., takže čerstvé pečivo si môžu zákazníci dopriať prakticky počas celého dňa. Zvolenčania už stihli novinku zaregistrovať a reakcie na sociálnych sieťach hovoria za všetko.


Dúfam, že kvalita bude prevládať nad kvantitou, prídem,“ napísala Veronika. Iní dodávajú: „Výborne, boli sme vyskúšať – mňam.“ Niektorí však s úsmevom poznamenali, že by privítali skoršie otvorenie: „Škoda, že otvárate až o 6:00, ja už musím byť v práci o šiestej a 20 kilometrov ďalej,“ píše Radka.

Podľa viacerých obyvateľov sa pekáreň inšpirovala konceptom balkánskych pekární, ktoré sú známe bohatou ponukou slaného aj sladkého pečiva. „U nás sa volá Liptov, u vás Poľana, a stále je to Balkánec,“ zaznelo v diskusii. Niektorí by uprednostnili aj iný názov, no väčšina sa zhoduje, že nová prevádzka prináša vítané oživenie centra mesta.

Už dnes som videl, že majú burek! Balkáncov plné mesto - najmä zmrzka a kebab… ale konečne niečo autentické,“ vyjadril sa Peter. Vo vnútri láka vôňa čerstvého pečiva, teplé bagety, bureky alebo koláče. Ak sa prevádzke podarí udržať kvalitu, môže sa rýchlo stať obľúbenou zastávkou pre domácich aj návštevníkov, ktorí prechádzajú zvolenským námestím.


Minútky zo Slovenska