Hokejisti HC '05 Banská Bystrica deklasovali HK Nitru na jej ľade 7:1


Foto: Hokejisti HC '05 Banská Bystrica deklasovali HK Nitru na jej ľade 7:1

Bystrickí hokejisti zvíťazili v 10. kole domácej Tipsport Ligy na štadióne Nitry vysoko 7:1. 

Nitra aréna videla prvý gól už v piatej munúte prvej tretiny, keď skóroval Bartánus. Po viacerých vylúčeniach hostí sa Nitra dostala do tempa a v 15. min vyrovnal Milan. Ako sa ukázalo bol to posledný gól domácich. V závere prvej tretiny 2-krát skóroval Faille a do šatní sa tak išlo za stavu 1:3 pre hostí.

Druhá tretina bola jasne v réžií „baranov,“ keď už po 2 minútach dostal gól náhradník Hala Hartzell od Bubela. O 5 min. neskôr skóroval Lunter a o ďalšie 2 minúty Gábor. Siedmy a zároveň psledný gól padol v 31. min z hokejky Kubku, po ktorom domáci opäť vystriedali brankárov. 

Ani v tretej tretine bystričania domácich do ničoho nepustili a kontrolovali priebeh zápasu. Domáci síce mali niekoľko náznakov šancí ale druhý gól sa im streliť nepodarilo. Gól napokon už nepadol a tak domáci fanúšokovia vypravádzali svojich hokejistov do kabín silným pískotom po zahanbujúcej prehre 1:7.

Vyjadrenia trénerov po zápase 

Andrej Kmeč (Nitra): „Žiaľ, keď to vyjadrím formou polarity, tak dnes sa to hodnotí veľmi záporne. Momentálne sme vo veľmi zlom psychickom rozpoložení. Na hráčoch to je vidieť, že psychika je niekde úplne inde, ako by sme si želali, alebo ako je normálne. Je to už niekoľký zápas, že veľmi ľahko dostaneme gól a na strelenie gólu sa nadrieme. Hráči ako keby si už sami prestávali veriť. Obraz toho je výsledok a psychika je veľmi zlá. Hráči momentálne nezvládajú ani základné veci, ktoré by inokedy, keby ste ich zobudili o polnoci a poslali ich na ľad bosých, tak sú schopní spraviť, ale momentálne to nejde. Musíme sa z toho dostať, ale bude to veľmi veľmi ťažké.”

Vladimír Országh (B. Bystrica): „Samozrejme, mne sa hodnotí tento zápas veľmi dobre. Podali sme veľmi dobrý výkon a myslím si, že rozhodujúcim momentom bola prvá tretina, keď sme polovicu hrali v oslabení a naši ‘oslabovkári’ predviedli heroický výkon. Síce sme dostali gól, ale to nabudilo celé mužstvo a tretinu sme vyhrali 3:1. Dnes nám to tam napadalo, samozrejme, išli sme naproti tomu. Súper bol v ťažkej pozícii a musel doháňať výsledok a otvárať hru, čo bola voda na náš mlyn. Mali sme zopár hluchých miest, keď sme chceli hrať hore-dolu, ale vtedy nás podržal výborný brankár.”


HK Nitra – HC ´05 iClinic Banská Bystrica 1:7 (1:3, 0:4, 0:0)

Góly: 15. Milam (Krištof) – 5. Bartánus (Hohmann), 18. Faille (Surový), 20. Faille (Dame-Malka, Sedlák), 22. Bubela (Hohmann), 24. Lunter (Lamper, Bortňák), 27. Gabor (Bubela, Brejčák), 31. Kubka (Hohmann, Bubela)

Vylúčenia na 2 min.: 3:4, navyše Brejčák – 10 min napadnutie hlay a krku, Brittain (obaja B. Bystrica) – trest v hre úder hlavou, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Benjamin Hoppe, Peter Stano – Roman Výleta, Peter Šefčík, 2 281 divákov

HK Nitra: Halo (21. – 31. Hartzell) – Mezei, Pupák, Versteeg, Milam, Kováčik, Ordzovenský, Korím, Friedmann – Rzavský, Krištof, Paulovič – Cope, Blackwater, Luciani – Konig, Mikúš, Ručkay – Šille, Kollár, Štumpf

HC ´05 iClinic Banská Bystrica: Lassila – Ďatelinka, Kubka, Brejčák, Sedlák, Mihalik, Dame-Malka, Gélinas – Faille, Surový, Brittain – Lunter, Bortňák, Lamper – Bartánus, Bubela, Hohmann – Gabor, Češík, Belluš – Andrisík 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: hc05.sk