Vo Zvolene objavili ďalších utečencov z Pakistanu, v srbskom kamióne našli malého chlapca so strýkom


Foto: Vo Zvolene objavili ďalších utečencov z Pakistanu, v srbskom kamióne našli malého chlapca so strýkom Foto: noviny.sk

Na vjazde do Zvolena v jednom zo srbských kamiónov našli policajti 12-ročného chlapca s jeho strýkom. Dvojica pochádzala z Pakistanu a do Európy údajne prišla za lepším životom. Obaja boli v návese medzi balmi papiera zatvorení niekoľko dní bez vody a jedla.  

Po úteku z Pakistanu dúfali, že sa dostanú do Rakúska alebo Nemecka. „Policajti kontrolovali kamión a bolo zistené, že sa tam nachádzajú dve osoby pakistanskej štátnej príslušnosti,“ uviedol riaditeľ Úradu hraničnej a cudzineckej polície Ladislav Csémi. 

O oboch sa na parkovisku postarali policajti, priniesli im občerstvenie a chlapcovi aj lieky. Dvojica netušila v ktorej krajine sa nachádzali. Podľa vyjadrení ich do Srbska priviezli prevádzači a v noci ich zavreli do kamióna. Utečenci nemali pri sebe žiadne doklady a tak sa začne konanie o ich vyhostení.

Takýto prípad sa nestal prvýkrát. Pred mesiacom tu polícia zastavila iný srbský kamión v ktorom našla 4 mužov z Pakistanu. Vodič uviedol, že nevie ako sa dnu dostali. Zrejme išlo o podobný scenár ako v tomto prípade. Vyšetrovateľ národnej jednotky bude preverovať ďalšie okolnosti prípadu vzhľadom na možné podozrenie z prevádzačstva.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: noviny.sk