Zadržaných extrémistov aj člena Kotlebovej strany súd prepustil, prokurátorka podala sťažnosť


Foto: Zadržaných extrémistov aj člena Kotlebovej strany súd prepustil, prokurátorka podala sťažnosť Foto: ilustračné, twitter

Sudca pre prípravné konanie špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici v sobotu 12. mája na slobodu prepustil troch mužov obvinených z extrémizmu. Proti tomuto rozhodnutiu prokurátorka Úradu špeciálnej prokuratúry podala sťažnosť, ktorou sa bude zaoberať Najvyšší súd SR.  

Trojica mužov bola zadržaná vo štvrtok 10. mája pri operácii Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) namierenej proti extrémistom. Medzi zadržanými bol vodca radikálneho združenia Slovenská pospolitosť Jakub. Š., spevák Jaroslav P. prezývaný Reborn a predseda Okresnej organizácie strany ĽSNS v Ružomberku Michal B. 

Podľa obvinenia sa všetci traja mali podieľať na šírení extrémistickych materiálov a predajom rôznych predmetov, odznakov či tričiek. Jakub Š. mal problémy s políciou aj pred dvoma rokmi, keď ho zadržali pri protestoch extrémistov v Bratislave. Michal B. kandidoval do parlamentu i do zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: webnoviny.sk