EMS dalo Banskej Bystrici veľa, do športu chce samospráva investovať aj naďalej


Foto: EMS dalo Banskej Bystrici veľa, do športu chce samospráva investovať aj naďalej Foto: emsbb.sk

Banská Bystrica sa lúči s titulom Európske mesto športu a pomyselnú štafetu EMS predáva mestu Nitra. V roku 2017 sa uskutočnilo viac ako 360 športových podujatí, na ktorých sa predstavilo viac ako 34 000 účastníkov a investovalo sa približne 2,5 milióna eur do športovej infraštruktúry, športových akcií či dotácií pre športové kluby. Štafetu od primátora Banskej Bystrice preberie primátor Nitry Jozef Dvonč pred zápasom extraligy medzi HK Nitra a HC´05 Banská Bystrica.

Hoci sa mesto s titulom lúči, samospráva chce do športu investovať aj naďalej 

„V uplynulom období sa nám podarilo zosieťovať a zmapovať celú športovú infraštruktúru. Rozbehli sme intenzívnu komunikáciu s banskobystrickými športovými klubmi a subjektami. Dôležitá bola práca s verejnosťou a zapojenie masovej základne Banskobystričanov do športových aktivít. Európskym mestom športu ostávame aj naďalej a v investíciách do športu budeme pokračovať,“ uviedol primátor Ján Nosko. S Európskym mestom športu sa mesto bude lúčiť na Banskobystrickej plaveckej 24-hodinovke. Každý, kto sa od 28. decembra zúčastní celodenného plaveckého maratónu, získa darček a šancu vyhrať v tombole permanentku na plaváreň. 

„Žiť športom neprestávame ani v roku 2018. Hneď prvý deň v roku, pred novoročným ohňostrojom, si budú môcť návštevníci pozrieť na námestí od 16.00 hod. videozáznamy niektorých športových podujatí, ktorými sme podporili aktivity Európskeho mesta športu 2017,“ priblížil 2. zástupca primátora Martin Turčan. 3. januára bude Banská Bystrica hostiť Novoročný šachový turnaj a GPX mládeže Banská Bystrica 2018. Okrem toho do mesta zavítajú aj účastníci Svetového pohára univerzitného hokeja. 

„Práve finálový zápas na banskobystrickom zimnom štadióne 5. januára 2018 bude symbolickým ukončením aktivít Európskeho mesta športu. Tradičným päťkilometrovým Trojkráľovým behom na druhý deň (6. 1.) odštartujeme všetky športové podujatia, ktorými len opätovne potvrdíme, že športové srdce Slovenska bije stále v Banskej Bystrici,“ doplnila Dana Cibuľková, vedúca oddelenia športu.  


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: banskabystrica.sk