Prešiel do protismeru a zrazil sa s kamiónom. Vodič osobného auta nehodu bohužiaľ neprežil


Foto: Prešiel do protismeru a zrazil sa s kamiónom. Vodič osobného auta nehodu bohužiaľ neprežil
Galéria: 4 fotky
Foto: KR PZ Banská Bystrica

Polícia v Revúcej vyšetruje dopravnú nehodu, ktorá sa stala včera 28. novembra o 15:12 na ceste R2 v katastri mesta Tornaľa. 39-ročný vodič z Rimavskej Soboty viedol osobný automobil Škoda Rapid v smere od obce Plešivec na Rimavskú sobotu. 

„Z presne nezistených príčin prešiel svojim vozidlom do protismeru, kde sa ľavou prednou časťou vozidla zrazil z oproti idúcim nákladným motorovým vozidlom Iveco z návesom, ktoré viedol 35-ročný vodič z Lieskovca. Po náraze na prednú časť nákladného vozidla, osobné vozidlo odrazilo v pravo do zvodidiel a následne cez cestu vľavo do priekopy. Nákladné vozidlo po náraze prešlo vľavo mimo cestu. Pri dopravnej nehode vodič osobného motorového vozidla utrpel vážne zranenia, ktorým na mieste podľahol,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Požitie alkoholu u usmrteného vodiča odhalí až pitva. Vodič nákladného vozidla sa pri nehode nezranil, a nebolo zistené ani požitie alkoholu. Škoda na vozidlách sa vyčíslila na 50 tisíc eur. V súvislosti s dokumentovaním dopravnej nehody bola komunikácia R2 uzavretá až do 23:00. Poverený príslušník z Revúcej začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia a dopravná nehoda je momentálne vyšetrovaná. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Banská Bystrica