Viete chutne pripraviť typické slovenské jedlá? Predveďte sa na Tradičnej chuti Podpoľania


Tradičná chuť Podpoľania sa uskutoční 22. júla v Podkriváňi

Foto: Viete chutne pripraviť typické slovenské jedlá? Predveďte sa na Tradičnej chuti Podpoľania
Foto: Mesto Detva/Milan Suja

Ak radi varíte tradičné slovenská jedlá, môžete predviesť svoje kuchárske schopnosti na ďalšom ročníku Tradičnej chuti Podpoľania. Tento rok sa podujatie uskutoční 22. júna v Podkriváni. V prípade účasti je potrebné do 31. mája poslať záväznú prihlášku.

Varí sa v šiestich kategóriách, a to polievky, vaječné, mliečne, mäsové, múčne, zeleninové a ovocné jedlá. „Už do prihlášky musí súťažiaci napísať zoznam a množstvo základných surovín, ako aj postup na prípravu jedla. Suroviny kuchárom zabezpečia organizátori na základe záväznej prihlášky,“ píšu organizátori.

Podmienkou je pripraviť  minimálne desať porcií. Súťažiaci ich budú pripravovať buď na zariadeniach, ktoré zabezpečia organizátori, alebo na vlastných. Z domu si môžu priniesť aj svoje obľúbené kuchynské potreby.

Tradičné pokrmy bude hodnotiť nezávislá komisia zložená z odborných garantov a odborníkov z gastronómie. Víťaz každej kategórii získa Certifikát Tradičná chuť Podpoľania.



Najnovšie v Banskobystrickom kraji

Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie zo zahraničia