Náučný chodník v Mestskom parku v Lučenci sa dočkal rozšírenia za tisíce eur


Foto: Náučný chodník v Mestskom parku v Lučenci sa dočkal rozšírenia za tisíce eur Foto: ilustračné

Nová informačná i vstupná tabuľa, drevená zvonkohra či pexeso pribudli na náučnom chodníku v Mestskom parku v Lučenci. Inovovaný náučný chodník zástupcovia miestnej samosprávy odovzdali oficiálne do užívania v stredu 22. novembra.

„Pokračujeme v revitalizácii nášho parku, ale nielen vo vzťahu k zeleni a verejným priestranstvám, ale snažíme sa doň zakomponovať aj rôzne náučné prvky. Zábavnou formou pre deti a možno aj pre nás starších je dobré priblížiť si, čo všetko možno v našom parku vidieť. Tomu by mala slúžiť aj táto ďalšia etapa nášho náučného chodníka,“ uviedla primátorka Lučenca Alexandra Pivková.

Mesto chce pokračovať v podobných projektoch, ktoré majú za cieľ učiť deti vybudovať si vzťah k prírode. „Budeme radi, ak budeme môcť otvoriť aj tretiu etapu tohto chodníka, v ktorej by sme chceli deťom priblížiť kvety, zvieratá či rôzne chrobáčiky,“ dodala primátorka s tým, že túto etapu možno zrealizujú už na jar budúceho roka.

Rozširenie o druhú etapu náučného chodníka v lučeneckom Mestskom parku podporila Nadácia Veolia grantom vo výške 4 510 eur. Zo svojho rozpočtu projekt dofinancovalo mesto Lučenec.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu