Vodič, ktorý mal zákaz šoférovať unikal pred policajtmi, zastavila ho až železničná trať


Foto: Vodič, ktorý mal zákaz šoférovať unikal pred policajtmi, zastavila ho až železničná trať Foto: KR PZ Banská Bystrica

V stredu 22. novembra po 19:00 hod. v Detve na miestnej komunikácií došlo k dopravnej nehode osobného motorového vozidla Škoda Octavia, v ktorom sedel 38-ročný muž z Tuhára. 

„Počas toho, ako tento „nevodič“ unikal policajnej hliadke, neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky, ako aj svojim schopnostiam, následkom čoho pri prechádzaní pravotočivej zákruty pred železničným priecestím vyšiel s vozidlom mimo cestu vľavo v smere svojej jazdy na železničnú trať a prednou časťou vozidla narazil do železničného zariadenia,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Alkohol u vodiča zistený nebol, rovnako nedošlo ani k zraneniu osôb. Vodič šoféroval aj napriek tomu, že mu bol udelený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. V tejto súvislosti polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia a prečinu všeobecného ohrozenia. Muž je momentálne umiestnený v cele predbežného zadržania, pričom v tejto súvislosti budú prebiehať ďalšie potrebné procesné úkony za prítomnosti jeho obhajcu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Banská Bystrica