V Banskej Štiavnici sa bude súťažiť v pomalom fajčení fajky


Foto: V Banskej Štiavnici sa bude súťažiť v pomalom fajčení fajky Foto: ilustračné

Pipe Club Nitra v spolupráci so Slovenským banským múzeom v Banskej Štiavnici a mestom Banská Štiavnica, Vás pozývajú na jubilejný 5. ročník súťaže v pomalom fajčení fajky „Zacharova fajka 2017“. Rok 2017 sa nesie v znamení osláv 800. výročia prvej písomnej zmienky o Banskej Štiavnici, a 165. výročia  narodenia významného banskoštiavnického výrobcu fajok Karola Zachara, na pamiatku ktorého je podujatie organizované. 

Pri príležitosti piateho ročníka podujatia Zacharova fajka bude v sobotu dňa 25.11.2017 sprístupnená jedinečná fajkárska dielňa na Starom zámku a to nielen účastníkom tohto zaujímavého podujatia, ale aj ostatnej verejnosti. Súčasťou programu je prehliadka expozície, oboznámenie sa s históriou výroby hlinených fajok, s osobou najznámejšieho banskoštiavnického výrobcu hlinených fajok Karola Zachara, s technológiou výroby fajky štiavničky – šemničky (podľa nemeckého názvu mesta Schemnitz) spojené s možnosťou vyrobiť si vlastnú fajku. Počas celého dňa bude v prevádzke aj tzv. veľký okruh – prehliadka expozície s lektorom.

Organizátori tiež informujú, že každý účastník podujatia si bude môcť vyrobiť vo fajkárskej dielni na Starom zámku hlinenú fajku, na originálnych strojoch ktoré používal Karol Zachar na výrobu svojich vychýrených svetoznámych fajok. 

Program:


08:00 Zraz v Old Men´s Cigar Club (ulica Andreja Kmeťa č. 8)

09:30 Zapálenie sviečok na hrobe Karola Zachara (cintorín Frauenberg)

10:00 Vlastnoručná výroba fajok na originálnych strojoch vo fajkárskej dielni na Starom zámku a prehliadka expozície 

13:00 Obed (Banícka krčma, Kammerhofská ulica č. 20)

14:00 Súťaž v pomalom fajčení fajky - Zacharova fajka 2017

16:00 Slávnostné vyhodnotenie súťaže


Miesto: Banícka krčma, Kammerhofská 20, Banská Štiavnica
Dátum: 25.11.2017 - 08:00    17:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: pipeclub.sk