Oprava telocvične v bývalej Základnej škole na Magurskej ulici stála viac ako 200 tisíc eur


Foto: Oprava telocvične v bývalej Základnej škole na Magurskej ulici stála viac ako 200 tisíc eur
Galéria: 4 fotky
Foto: zaaresbb.sk

Mesto Banská Bystrica v tomto roku pokračuje v obnove športovísk nielen pre deti, ale aj širokú verejnosť. Dokončená bola už aj telocvičňa v bývalej Základnej škole na Magurskej ulici na sídlisku Sásová. V minulosti ju využívali najmä futbalisti či volejbalisti, no po obnove vznikli vhodné podmienky aj pre basketbal, florbal či tenis.Telocvičňa bola na sídlisku Sásová postavená pred 30 rokmi a odvtedy sa do nej neinvestovali žiadne financie. 

“Počas štyroch mesiacov došlo k výmene osvetlenia a plastových okien, ktoré predstavujú energetickú úsporu. Rekonštrukcia priniesla aj kvalitnejšiu podlahu, ktorá má certifikovaný gumený povrch s odpruženým základom. Budúci rok sa chceme zamerať na dovybavenie telocvične športovým náčiním, opravu strechy, chodieb a šatní,” skonštatoval pre portál teraz.sk Ivan Šabo, riaditeľ Záhradníckych a rekreačných služieb (ZAaRES), ktoré majú telocvičňu v správe. 

Telocvičňa si investíciu vyžadovala, keďže podmienky na športovanie boli nevyhovujúce. „Budova nespĺňala podmienky na športovú činnosť a bola v nej nízka teplota aj napriek vykurovaniu. To je dôvod, prečo sme sa rozhodli z mestského rozpočtu vyčleniť viac ako 200.000 eur na jej opravu. Som rád, že spolu s financiami spoločnosti ZAaRES vo výške 10.000 eur sa podarilo obnoviť ďalší športový areál, ktorý poslúži Banskobystričanom,” zdôraznil prednosta magistrátu Martin Adamec.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: teraz.sk