Križovatka na R1 pri Sielnici je už dobudovaná


Foto: Križovatka na R1 pri Sielnici je už dobudovaná
Galéria: 7 fotiek
Foto: ndsas.sk

Národná diaľničná spoločnosť v týchto dňoch odovzdala do užívania upravenú križovatku pri obci Sielnica v okrese Zvolen. Jej dobudovanie prispeje k bezpečnosti na úseku rýchlostnej komunikácie R1 medzi Zvolenom a Banskou Bystricou. Cena za dobudovanie križovatky Sielnica sa pohybovala na úrovni 2,2 milióna eur bez DPH. Stavbu mala na starosti spoločnosť Eurovia. 

Úprava križovatky pozostávala z dobudovania pripájacích a odbočovacích prídavných pruhov obojstranne v celkovej dĺžke 1 954 metrov

„Vybudovaním pripájacieho pruhu sme rozšírili existujúci mostný objekt na R1 a doplnením odbočovacích vetiev sme vybudovali aj potrebné zárubné múry pod mostom nad rýchlostnou cestou. Taktiež sme vybudovali aj protihlukovú stenu vysokú štyri metre a dlhú viac ako 785 metrov, ktorá odbremení obyvateľov žijúcich v tejto oblasti od hluku z premávky,” uviedla pre portál teraz.sk hovorkyňa NDS Michaela Michalová.

Rozšírenie existujúceho mostného objektu na rýchlostnej ceste nad pôvodným korytom Sielnického potoka si vyžadovalo predĺženie lehoty na jej dostavanie o pár týždňov. Výsledkom je však spevnenie mostného telesa výmenou štyroch nevyhovujúcich mostných nosníkov za nové, a vybudovanie novej betónovej dosky, ktorá výrazne zvýšila bezpečnosť objektu aj križovatky.



Na priebeh výstavby sa môžete pozrieť v priloženej fotogalérii




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: teraz.sk