Continental chce vo Zvolene vybudovať sklad odliatkov


Foto: Continental chce vo Zvolene vybudovať sklad odliatkov Foto: continental-pneumatiky.sk

Zvolenský závod nemeckej spoločnosti Continental plánuje vybudovať automatizovaný sklad na výrobu komponentov brzdových systémov automobilov. Objekt by mal vyrásť do polovice budúceho roka v areáli súčasného závodu v lokalite Motúzy. Predpokladané náklady na výstavbu by sa mali pohybovať v sume 4 milióny eur. 

Investícia spočíva v prístavbe novej skladovej plochy k už existujúcemu hlavnému výrobnému objektu. Ten bude využívaný na uskladnenie surových odliatkov pred ich opracovaním vo výrobnom procese pri výrobe brzdových strmeňov. Súčasťou objektu bude priestor na vykladanie odliatkov z nákladných áut, ich kontrola a triedenie. Rovnako aj priestor na prípravu kontajnerov s odliatkami pred prepravou do výrobného procesu.

Sklad odliatkov sa bude skladať z automatického skladu s výškovými regálmi, ktorého kapacita uskladnenia je 8 500 europaliet a dvojpodlažnej budovy pre príjem, výdaj a triedenie skladovaného tovaru. Celková úžitková plocha bude približne 2 400 m2.

Zvolenský Continental patrí pod nadnárodný rovnomenný holding so sídlom v Nemecku. V roku 2016 korporácia vygenerovala obrat približne 40,5 miliardy eur. V súčasnosti zamestnáva viac ako 220 000 pracovníkov v 55 krajinách. Zvolenský závod, ktorý sa špecializuje na výrobu brzdových strmeňov do automobilov, zamestnáva 1 250 zamestnancov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: teraz.sk