Obnova škôlok v Banskej Bystrici pokračuje


Foto: Obnova škôlok v Banskej Bystrici pokračuje Foto: msradvan28.webnode.sk

Ako tento rok, tak aj ten budúci sa mesto zaväzuje obnovovať materské škôlky. Za posledné dva roky samospráva investovala do obnovy MŠ takmer milión eur z vlastných zdrojov. V rámci operačného programu Kvalita životného prostredia uspela v projektoch na rekonštrukciu MŠ na Tatranskej a MŠ Na Lúčkach. MŠ na Radvanskej si na obnovu bude musieť ešte počkať, keďže sa vyskytli problémy.

“Niektoré avizované termíny otvorenia obnovených škôlok sa nám nepodarilo dodržať. Treba si ale uvedomiť, že do rekonštrukcie MŠ nikdy nebol investovaný významnejší obnos financií. Práve preto sme počas realizácie stavebných prác často riešili nepredvídané opravy, ktoré, ak by sa neurobili, spôsobovali by poruchy, podmývanie či zaplavovanie nových priestorov. Zároveň investujeme po 100.000 eur do každej škôlky na obnovu vnútorných miestností,” pre portál teraz.sk skonštatoval prednosta magistrátu Martin Adamec.

Suma na obnovu všetkých troch škôlok sa pohybuje na úrovni troch miliónov eur

V MŠ Na Lúčkach sa stále rekonštruuje. Čiastočne bol už skolaudovaný jeden z pavilónov a hospodárska časť. Najmenší žiaci sa tak postupne do škôlky budú môcť sťahovať. V MŠ Na Tatranskej sa práce presunuli do spodného pavilónu a hospodárskej miestnosti. Tu je kolaudácia naplánovaná až na november, aby sa všetci škôlkári mohli do nových priestorov vrátiť v prvej polovici decembra. 

V MŠ na Radvanskej 28  sa malo tiež pracovať avšak vyskytli sa určité problémy. “Napriek tomu, že mesto urobilo všetky potrebné kroky v rámci verejného obstarávania, vysúťažený zhotoviteľ odstúpil od podpísania zmluvy. Samospráva preto oslovila nasledujúceho v poradí. V súčasnosti prebieha administratívna kontrola procesu verejného obstarávania a podpísania príslušnej zmluvy. Mesto bude o začiatku rekonštrukcie škôlky informovať,” dodala hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Marhefková.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: teraz.sk