V prieskume jasne vedie Lunter, Kotleba stráca 30 percent


Foto: V prieskume jasne vedie Lunter, Kotleba stráca 30 percent

V poslednom predvolebnom prieskume by v Banskobystrickom kraji na post predsedu VÚC ľudia jasne volili Jána Luntera. Na druhom mieste by skončil súčasný župan Marián Kotleba. Lunter vedie zhruba o 30 percent. Tretí v poradí skončil Martin Juhaniak s necelými 10 percentami. Ostatní kandidáti na prvú trojicu strácajú už viac. Prieskum zverejnila agentúra AKO pre televíziu TA3

Lunter je po prieskume opatrný a tvrdí, že ešte nie je rozhodnuté 

“Pred každými voľbami koluje množstvo prieskumov, tie však nie vždy zodpovedajú reálnym volebným výsledkom. Už neraz sme boli svedkami toho, ako favorit prieskumov napokon prehral len preto, že sa jeho voliči nechali uchlácholiť peknými číslami,” poznamenal Lunter pre teraz.sk.


Aj naďalej vyzýva svojich voličov aby sa na prieskum príliš nespoliehali a aj napriek tomu, že sa zdá že je rozhodnuté, aby išli voliť. “O budúcnosti nášho kraja nerozhodnú prieskumy, ale všetci oprávnení voliči. Je istá vec, že priaznivci politiky súčasného župana prídu voliť disciplinovane a v plnom počte. Preto je veľmi dôležité, aby k voľbám prišlo čo najviac nás, ktorých hnevá, ako to dnes v našom kraji vyzerá,” dodal Lunter.

 V tabuľke je uvedených prvých šesť najsilnejších kandidátov na post predsedu BBSK.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: tvnoviny.sk